Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Διαφήμιση Δωρεάν!

Αγαπητοί φίλοι.
Η εποχή που  είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Εμείς από την μεριά μας ,θέλοντας να βοηθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις προσφέρουμε για 2 διαφορετικές επιχειρήσεις διαφήμιση στο ιστολόγιο μας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία υποχρέωση, αρκεί οι επιχειρήσεις να είναι της Ρόδου ή Δωδεκανησιακές γενικότερα. Όσοι ενδιαφέρονται ας στείλουν εμαιλ με το διαφημιστικό κείμενο (μαζί φωτό, ενδεχομένως να αλλαχθεί το μέγεθος λόγω των διαστάσεων της ιστοσελίδας μας) στο greekodyssey2@gmail.comι

η ιστοσελίδα μας δέν έχει πόρους.στηρίζετε αποκλειστικά σε εθελοντική εργασία των συντακτών και μόνο.Έχουν τοποθετηθεί παρόλα αυτά σύνδεσμοι διαφημιστικοί από συνεργαζόμενη εταιρία ιντερνετικών διαφημίσεων ,τα οποία μας δίνουν κάποια χρήματα αν γίνονται κλικ από αναγνώστες. Αυτά τα αναφέρουμε για να είμαστε εντελώς ξεκάθαροι. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ. ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ. αν υπάρξει έντονο ενδιαφέρον ο χρόνος θα επιμεριστεί.


Συστάσεις προς...το Μ.Θεοδωράκη από "Τούρκους" της Θράκης!

Μετά τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ήρθε γραπτή ανακοίνωση από την Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με κατάπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη -που είναι από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας- σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Θέλουμε να τονίσουμε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με ανησυχία και έκπληξη είδαν τον κύριο Θεοδωράκη να δείχνει την μειονότητα μας ως εθνικό κίνδυνο.  
Η Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει με ανησυχία και απογοήτευση τέτοιου είδους δηλώσεις που στοχοποιούνε  και εντάσσουν στους κινδύνους την Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία σέβεται απόλυτα το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.  
Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο κύριος Θεοδωράκης είναι ένας παγκόσμιος καλλιτέχνης ο οποίος προσπαθεί να δείξει  τον δρόμο στον κόσμο, συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, των οποίων τα δικαιώματα είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες και σύμφωνα, και θα έπρεπε με βάση τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να στηριχθούνε στο θέμα της ελευθερίας έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι καθώς και στην διαφύλαξη και ανάπτυξη του πολιτισμού τους. Θέλουμε να τονίσουμε πως τέτοιου είδους ανακοινώσεις έρχονται σε αντίθεση με τον στόχο για δημοκρατία και ομαλή συμβίωση στην περιοχή μας και στην χώρα μας     

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΠΗΓΗ:ONALERT.GR

δημοσιογράφοι που δεν σταματάνε να μιλάνε!το κακό με κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους έχει παραγίνει. Δοκίμασα μετά απο καιρό να δώ τηλεόραση και επέλεξα το ALTER. Είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία μετείχε και ο διευθντής της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ κ.Μιχελάκης αν δεν κάνω λάθος. Ολα καλά μέχρι που πήρε πλάνο η κάμερα την κ. Κάτια Μακρή.Άρχισε την ρητορία και δεν άφηνε τον άνθρωπο να μιλήσει. Δεν τα ξέρετε όλα ρε παιδιά.Αφήστε τους καλεσμένους να μιλάνε. για αυτό δεν τους καλείτε;;;;;


θα κάνω πολύ καιρό ξανά να δώ ειδήσεις στην τηλεόραση.....

"Δεν υπάρχουν παραβιάσεις ανθρωπινών δικαιωμάτων σε Ρόδο-Κω"

Δεν υπάρχει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων της Ρόδου και Κω με υπόβαθρο τουρκικής κουλτούρας, σύμφωνα με την Επιτροπή Νομικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα Έκθεση του Ελβετού βουλευτή Άντρεας Γκρος για την κατάσταση των Ελλήνων υπηκόων που έχουν υπόβαθρο τουρκικής κουλτούρας, των ελληνικών νησιών της Ρόδου και της Κω, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρήστος Πουργουρίδης. Εναντίον της Έκθεσης, ανέφερε, ψήφισαν μόνον οι παρευρισκόμενοι Τούρκοι βουλευτές.Ο κ. Πουργουρίδης τόνισε ότι στην Έκθεσή του ο εισηγητής αναφέρει πως «δεν έχει παρατηρήσει καμία παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των κατοίκων που έχουν υπόβαθρο τουρκικής κουλτούρας στα δύο αυτά νησιά».Οι κάτοικοί τους, σύμφωνα με την έκθεση, είναι περήφανοι για την ελληνική τους υπηκοότητα και παρόλο που έχουν στενούς μορφωτικούς και άλλους δεσμούς με την Τουρκία, εντούτοις δεν θεωρούν πως είναι Τούρκοι. Ως εκ τούτου, ο Ελβετός βουλευτής εισηγήθηκε στην Έκθεση να γίνεται χρήση του όρου «κάτοικοι που έχουν υπόβαθρο τουρκικής κουλτούρας» (having a Turkish cultural background).Ο εισηγητής, Ελβετός βουλευτής Άντρεας Γκρος, έχει διαπιστώσει την ύπαρξη τριών ζητημάτων που χρήζουν καλύτερης ρύθμισης από τις Ελληνικές Αρχές:

(α) Καλύτερη ενημέρωση των γονέων για την ύπαρξη δυνατότητας τα παιδιά τους να παρακολουθούν απογευματινά μαθήματα τουρκικής γλώσσας που διοργανώνονται από τις εκπαιδευτικές αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

(β) Διασφάλιση καλύτερης διαχείρισης των Βακουφιών ακινήτων και η Επιτροπή Διαχείρισης να λειτουργεί υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας και πλήρους ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων κατοίκων.

(γ) Οι μουσουλμάνοι των δύο αυτών νησιών να είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τους Ιμάμηδες που θέλουν και πρόσθετα να διευκρινισθούν καλύτερα οι αρμοδιότητες των θρησκευτικών αυτών λειτουργών.Ο εισηγητής συγχαίρει τις Ελληνικές Αρχές για την ειλικρινή διάθεσή τους να προστατεύσουν τα ιστορικά μνημεία των νησιών χωρίς καμία διάκριση. Πρόσθετα, κάνει σύγκριση μεταξύ των κατοίκων που έχουν υπόβαθρο τουρκικής κουλτούρας στη Ρόδο και Κω και των κατοίκων ελληνικής καταγωγής στα νησιά της Ίμβρου και Τενέδου και καταλήγει πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ομοιότητα. «Οι πρώτοι ζουν σε συνθήκες απόλυτα ικανοποιητικές, ενώ οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα», σημειώνει.Η Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ απέρριψε πρόταση Τούρκων βουλευτών για να γίνει δεύτερη επίσκεψη στα νησιά Ρόδο και Κω από τον εισηγητή για να μελετήσει καλύτερα την κατάσταση.Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Πουργουρίδης, δήλωσε ότι οι παρευρισκόμενοι Έλληνες βουλευτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αντικειμενικότητα της Έκθεσης, η οποία, επεσήμανε, καταρρίπτει προπαγάνδα ετών από διαφόρους κύκλους για καταπίεση και δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω.

Καρκίνος στο μαστό: Λιγότερο ζουν οι γυναίκες με κατάθλιψη

Η διάγνωση καρκίνου στο μαστό επηρεάζει αναπόφευκτα αρνητικά την ψυχική διάθεση μιας γυναίκας. Ωστόσο όσες εμφανίζουν ανάκαμψη της διάθεσης φαίνεται να ζουν περισσότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο στο μαστό των οποίων η διάθεση σημείωσε βελτίωση κατά τη διάρκεια της έρευνας, που διήρκεσε 1 χρόνο, έζησαν περισσότερο από 2 χρόνια σε σχέση με αυτές των οποίων η διάθεση χειροτέρευσε.

Ωστόσο, προειδοποιούν ότι η δυνητική σχέση σώματος-πνεύματος είναι ακόμα αβέβαιη και ότι δεν είναι ακόμα σαφές αν η κατάθλιψη αποτελεί τη ρίζα της βραχύτερης επιβίωσης.

Η κατάθλιψη μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό με τρόπους που σχετίζονται με την εξέλιξη του καρκίνου, από μειωμένη λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος μέχρι αυξημένη φλεγμονή, σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Janine Giese-Davis, από το Πανεπιστήμιο Calgary στην Alberta του Καναδά.

Εκτιμά ότι όταν οι σωματικές αυτές αλλαγές γίνονται χρόνιες, ενδεχομένως εξαντλούν τα αποθέματα του οργανισμού καθιστώντας δυσκολότερη την ανάκαμψη.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με καρκίνο υποφέρουν από κατάθλιψη, με περίπου το 38% να εμφανίζουν μείζονα κατάθλιψη. Τα ποσοστά ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή που εμφανίστηκε ο καρκίνος και το στάδιο.

Η Giese-Davis εντόπισε περισσότερες από 100 γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Οι μισές επιλέχθηκαν να ακολουθήσουν ομαδική ψυχοθεραπεία μια φορά την εβδομάδα. Όλες έλαβαν εκπαιδευτικό υλικό και ανέφεραν τα συμπτώματα κατάθλιψης στους 4, 8 και 12 μήνες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μισές αυτών που εμφάνισαν μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης τον πρώτο χρόνο έζησαν τουλάχιστον ακόμα 4,5 χρόνια σε σύγκριση με λίγο περισσότερο από 2 χρόνια στις μισές γυναίκες που εμφάνισαν επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Η βελτίωση στην κατάθλιψη αύξησε επίσης τις πιθανότητες επιβίωσης πέρα από τα 14 χρόνια κατά 68%, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό ‘Journal of clinical Oncology.’

Η Giese-Davis, σημειώνει ότι και η ψυχοθεραπεία και τα φάρμακα μπορεί να είναι αποτελεσματικά. Το μόνο που είχε σημασία ήταν η μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης όσο περνούσε ο καιρός.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι ότι η κατάθλιψη μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, δήλωσε, τα ευρήματα δείχνουν τη σημασία της εγρήγορσης σε γιατρούς και οικογένειες της επίπτωσης της χρόνιας κατάθλιψης μετά από μια νόσο.

Πηγές: ‘Journal of clinical Oncology.’

NΑ "ΞΕΣΤΟΙΧΕΙΩΣΟΥΝ" ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Την γραφειοκρατία που κράτησε καθηλωμένα τα υδροπλάνα στα … «συρτάρια» των υπουργείων θα επιχειρήσουν να αντιμετωπίσουν σύμφωνα με την εφημερίδα «Δράση» ο νομάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Μιχάλης Πατέλης σε συνεργασία με τη νέα ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν προ ημερών στην Κάλυμνο, όπου ο κ. Πατέλης ενημέρωσε τον κ. Μαχαιρίδη για τα σχέδια, τα προβλήματα που αντιμετώπισε και την επιθυμία του να προσφέρει με τα υδροπλάνα στο νησιωτικό μας χώρο.

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Μαχαιρίδης με το υπουργείο Μεταφορών και πιο συγκεκριμένα με τον αρμόδιο υφυπουργό Σπύρο Βούγια, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας για δημιουργία υδατοδρομείων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
«Οφείλουμε να παρακολουθούμε το θέμα και να περιμένουμε τις εξελίξεις που είναι μπροστά μας», τόνισε ο νομάρχης Δωδεκανήσου.


Πηγή:www.palmos-fm.gr

Κανονικά η τέταρτη δόση της βοήθειας - «Συμβατός» ο Νόμος για τα εργασιακά που ψήφισε η Βουλή«Συμβατός», σε γενικές γραμμές, προς τους όρους του μνημονίου είναι κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Νόμος για τα εργασιακά που ψήφισε την περασμένη εβδομάδα η Βουλή των Ελλήνων.

Καλά πληροφορημένες πηγές της Επιτροπής ανέφεραν σήμερα στις Βρυξέλλες ότι οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες, που εξέταζαν το τελευταίο διάστημα τη νέα ελληνική νομοθεσία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι κατ αρχήν εντάξει προς τα όσα αναφέρει το μνημόνιο, ενώ παράλληλα σημείωναν ότι εφεξής θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στον τρόπο εφαρμογής της νέας νομοθεσίας από τους κοινωνικούς εταίρους και στα αποτελέσματά που θα υπάρξουν.
Με αυτό τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποσυνδέει τις όποιες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, από την καταβολή της τέταρτης δόσης της βοήθειας τον ερχόμενο Μάρτιο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=373733&dt=20/12/2010#ixzz18eVL0BaY

Νέα Επίδαυρος: Εκδηλώσεις για την επέτειο των 189 ετών από την πρώτη Εθνοσυνέλευση

Εκατόν ογδόντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την πρώτη Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Κράτους, που συνήλθε στη Νέα Επίδαυρο και σήμερα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 1821 λίγο μετά τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά του Τούρκου κατακτητή, συγκεντρώθηκαν στην «Πιάδα» - έτσι ονομαζόταν Λαϊκά τότε η Νέα Επίδαυρος, προσωπικότητες της τότε εποχής, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και προέβησαν σε ιδιαίτερα σημαντικές ενέργειες, που σημάδεψαν την πορεία του Ελληνικού Κράτους.

Συγκεκριμένα, κήρυξαν την ανεξαρτησία του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους και συνέταξαν το πρώτο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο αποτελείτο από 110 άρθρα, ενώ παράλληλα καθιέρωσαν τη Γαλανόλευκη ως σημαία του κράτους. Το Σύνταγμα αυτό που αναθεωρήθηκε μετά από περίπου 23 χρόνια και συγκεκριμένα το 1844, αποτελεί και σήμερα τον βασικό κορμό του σημερινού Συντάγματος.

Στις εκδηλώσεις την βουλή εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Κοινοβουλίου, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι στην 190η επέτειο, η Βουλή θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο επίπεδο.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, του οποίου η Νέα Επίδαυρος είναι και γενέτειρά του, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι τοπικές νομαρχιακές και δημοτικές αρχές, εκπρόσωποι του στρατού και Σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι φορέων.
totefteri

ΣΤΟΧΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ


Ρεπορτάζ : Τάκης Τερζής
(από το Έθνος)
Απόστρατος συνταγματάρχης και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του ΛΑΟΣ συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ' εξακολούθηση...
και της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του αρχηγού του ΓΕΣ, αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου, και της κόρης του Ευτυχίας, παρουσιάστριας εκπομπής στη δημόσια τηλεόραση. Για την ίδια υπόθεση, εκτός από τον 49χρονο απόστρατο συνταγματάρχη, κατηγορείται μια 45χρονη καθηγήτρια Αγγλικών, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι κόρη απόστρατου στρατηγού της Αστυνομίας. Σε βάρος της 45χρονης, που δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται, έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα. Αναζητείται, επίσης, άλλο ένα άτομο που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέληξε στους συγκεκριμένους κατηγορούμενους, ύστερα από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας.
Τα σχόλια
Η καταγγελία ανέφερε ότι άγνωστοι δράστες ανήρτησαν σε ιστολόγιο, που ασχολείται κυρίως με στρατιωτικά θέματα, κείμενα με συκοφαντικό περιεχόμενο για τον αρχηγό του ΓΕΣ. Οι πληροφορίες από τη Δίωξη αναφέρουν ότι δυσφημιστικά και υβριστικά σχόλια υπήρχαν και για την κόρη του αντιστράτηγου.
Η ανάρτηση των επίμαχων σχολίων είχε γίνει στο διάστημα 5 και 6 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες δεν αρκέστηκαν στα συκοφαντικά σχόλια, αλλά ζητούσαν χρηματική αμοιβή προκειμένου να σταματήσουν τη διαπόμπευση του αρχηγού του ΓΕΣ.
Ο αρχηγός του ΓΕΣ παρέδωσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ό,τι στοιχεία είχε σε βάρος των δραστών, από τη διερεύνηση των οποίων προέκυψαν τα ψηφιακά τους ίχνη.
Εν συνεχεία το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, η οποία εξέδωσε εισαγγελική διάταξη για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Κατόπιν αυτού οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν ψηφιακή έρευνα στα σπίτια των δραστών, όπου βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μέσω των οποίων γινόταν η διαχείριση στην ιστοσελίδα, στην οποία ήταν αναρτημένα τα δυσφημιστικά και συκοφαντικά σχόλια.
Παράλληλα εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του δράστη, που επικοινωνούσε με το θύμα και τον εκβίαζε.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα άλλα πειστήρια που κατασχέθηκαν ύστερα από τις κατ' οίκον έρευνες μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διερευνηθούν ψηφιακά.

Βασιλικά διατάγματα για την Παλιά Πόλη Ρόδου

 
Θα μπορούσε η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου να αποτελούσε σήμερα ένα έκτρωμα,
κατ’εικόνα και ομοίωση της …Ανάληψης;

Οσοι στο ερώτημα αυτό απαντούν αρνητικά με απόλυτη σιγουριά, καλά θα κάνουν
να πάψουν να παίζουν (αν παίζουν) τυχερά παιχνίδια, γιατί είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι η Παλιά Πόλη, σ’ ένα μεγάλο τμήμα της, θα ήταν σήμερα
μια ανάμνηση και οι νεότεροι θα την γνώριζαν από παλιές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ ίσως και από περιγραφές βιβλίων, όπως συμβαίνει με τις θαμμένες αρχαιότητες, αλλά και νεότερα μνημεία που ισοπεδώθηκαν ή κατεδαφίσθηκαν στην μακρά περίοδο που ανθούσε το τέρας της αντιπαροχής.

Και θα μπορούσε η Παλιά Πόλη να ήταν σήμερα μια άλλη, ίσως κάπως κομψευόμενη, …Ανάληψη, αν δεν υπήρχε η Αρχαιολογική Υπηρεσία και αν τη δεκαετία του ‘60 δεν κρατούσαν τα ηνία τους Εφοροι Αρχαιοτήτων που ήδη πέρασαν στην καλή πλευρά της Ιστορίας, μαζί με διακεκριμένους και αφοσιωμένους, στο καθήκον, συνεργάτες τους.

Η Ανάληψη στην Παλιά Πόλη θα «φύτρωνε» όχι παράνομα, αλλά με τη βούλα και φαρδιές – πλατιές τις υπογραφές του κράτους. Θα μεγάλωνε δε ως ένα τεράστιο ζιζάνιο που δεν θα μπορούσε κανένας να καταπολεμήσει, καθώς θα τρεφόταν από δύο Βασιλικά Διατάγματα – αντίστοιχα των μεταπολιτευτικών Προεδρικών Διαταγμάτων.

Το ένα Βασιλικό Διάταγμα εκδόθηκε το 1961 και το δεύτερο, συμπληρωματικό του πρώτου, εκδόθηκε το 1963. Με αυτά τα δύο Βασιλικά Διατάγματα γινόταν νόμος του κράτους το σχέδιο Δοξιάδη για την Παλιά Πόλη.

Είναι να απορεί κανείς πώς ένας τόσο μεγάλος Πολεοδόμος εκπόνησε ένα τέτοιο τερατώδες σχέδιο για την Παλιά Πόλη. Είναι δε αξιομνημόνευτο η σύμπτωση ότι και το σχέδιο πόλεως για την Ανάληψη, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή συντάχθηκε από το ίδιο διάσημο πολεοδομικό γραφείο.

Πρέπει όμως να διευκρινισθεί ότι το σχέδιο Δοξιάδη για την επέκταση της πόλης προς Ανάληψη και τις γύρω περιοχές, κακοποιήθηκε βάναυσα κατά την πράξη εφαρμογής του, με αποτέλεσμα τη σημερινή άθλια εικόνα που όλοι καθημερινά βλέπουμε.

Τότε, γύρω στο 1978, ο αείμνηστος δήμαρχος Σταύρος Αυγουστάκης, βγήκε κυριολεκτικά από τα ρούχα του, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μέγιστο κακό. Πίσω από τη φρενήρη οικοδομική δραστηριότητα, κρύβονταν πολλά και μεγάλα συμφέροντα. Τώρα πια είναι πολύ αργά και όλα αυτά έχουν μόνο θεωρητική αξία.

Ο φάκελος του εγκλήματος έκλεισε προ πολλού με την ένδειξη «ανεξιχνίαστο», αλλά την ίδια στιγμή πολλοί αετονύχηδες θησαύρισαν, χωρίς φυσικά ουδόλως να ενοχλήθηκαν για την, κυριολεκτικά, βάρβαρη επέλασή τους.

Τα Βασιλικά Διατάγματα του 1961 και 1963 έκαναν νόμο του κράτους το σχέδιο πόλης για την Παλιά Πόλη του γραφείου Δοξιάδη, και αυτός ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα! Ούτε τροποποιήθηκε, ούτε καταργήθηκε, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Ροδίων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας επί σχεδόν 30 χρόνια!!!

Το εν λόγω σχέδιο Δοξιάδη προβλέπει, μεταξύ άλλων, εκ θεμελίων παρεμβάσεις, ακόμη και κατεδαφίσεις προκειμένου να ανοιγούν νέοι δρόμοι, να διαπλατυνθούν τα στενά σοκάκια, να δημιουργηθούν πλατείες και άλλα πολλά.

Το πώς γλίτωσε από τις μπουλντόζες και τους οδοστρωτήρες η Παλιά Πόλη και πώς δεν κτίσθηκαν πολυκατοικίες (έστω και με πέτρα φίλντα..) οφείλεται στη θαυματουργή δύναμη των ανθρώπων της Αρχαιολογίας, που στην ουσία παρανομούσαν, αφού δεν εφάρμοζαν νόμο του κράτους!

Λίγο αδιάφοροι εάν ήταν και αν ήθελαν να σκεφτούν πονηρά, το έγκλημα θα είχε συντελεσθεί και μάλιστα σύμφωνα με το νόμο – έτσι κανένας δεν θα μπορούσε να τους καταλογίσει καμιά ευθύνη. Συμφώνως τω νόμω…, όπως άλλωστε γίνονται οι περισσότερες κραυγαλέες παρανομίες!

Σήμερα, κανένας δεν μπορεί να ασελγήσει στο σώμα της Παλιάς Πόλης για δύο κυρίως λόγους:
- ΠΡΩΤΟΝ: διότι η Παλιά Πόλη έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και έτσι τελεί υπό την προστασία της UNESCO (μια ζωή την Ελλάδα την έσωζαν οι φιλέλληνες και όχι οι Ελληνες).

- ΔΕΥΤΕΡΟΝ: διότι μόλις πρόσφατα ολόκληρη η Παλιά Πόλη κηρύχθηκε με νόμο αρχαιολογικός χώρος, οπότε τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Δηλαδή μέχρι πριν από τρία χρόνια η Παλιά Πόλη τί ήταν; Μήπως ένα απλό οικόπεδο, έτοιμο να θυσιασθεί κι’ αυτό στο βωμό της αντιπαροχής;).

Και τώρα ήρθε η ώρα του τραγέλαφου, του απίστευτου, ελληνικού γένους, τραγέλαφου: ενώ έχουν θεσμοθετηθεί όλα τα παραπάνω και αποτελούν μια ευτυχή πραγματικότητα, την ίδια στιγμή εξακολουθεί να ισχύει το σχέδιο πόλεως Δοξιάδη! Ανενεργό μεν, αλλά σε ισχύ!.. Η παράνοια σε όλο το μεγαλείο της…

Ετσι βομβόπληκτα, ερειπωμένα, κτίσματα δεν μπορούν να επισκευασθούν ή να κατεδαφισθούν, χώροι αναψυχής δεν μπορούν να δημιουργηθούν, το ίδιο και πλατείες που βρίσκονται σε κακό χάλι. Κι’ αυτό γιατί το σχέδιο Δοξιάδη αλλού προβλέπει κατάργηση δρόμων, αλλού διάνοιξη δρόμων και πλατειών και άλλα ιλαροτραγικά.

Έτσι ενώ η Αρχαιολογική Υπηρεσία (ως υπουργείο Πολιτισμού) εγκρίνει, έστω και με αυστηρότητα – και καλά κάνει- διάφορα αιτήματα πολιτών, η Πολεοδομία του Δήμου αντιδρά και δεν δίνει καμιά άδεια, οικοδομική ή άλλη, καθώς προσκρούει στον βράχο του ισχύοντος σχεδίου Δοξιάδη, που το αρμόδιο ΥΠΕΧΩΔΕ εξακολουθεί να βλέπει και να το καμαρώνει!

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης του Δήμου Ροδίων, εδώ και χρόνια προσπαθούν να φέρουν στα σύγκαλά τους τις Κεντρικές Υπηρεσίες των υπουργείων Πολιτισμού και ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά στην Αθήνα πέρα βρέχει – ή στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα… Πώς είναι δυνατόν, με όλα αυτά τα απίστευτα, να μην τρίζουν τα κόκαλα εκείνων που έχτισαν την Παλιά Πόλη πριν από αιώνες και πώς να μην τρελαίνονται οι σύγχρονοί τους;

Μέσα σ’όλα αυτά υπάρχει ένα παρήγορο σημάδι, ικανό να βάλει, επιτέλους, τέρμα σ’ αυτή την παρανοϊκή κατάσταση. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης του Δήμου Ροδίων που συνέταξε ο κ. Γιάννης Παπαχριστοδούλου. Με αυτή την πρόταση είναι σύμφωνη η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Είναι μια πρόταση ολοκληρωμένη, ρεαλιστική που στηρίζεται στη λογική της προστασίας του Μνημείου και την εξάλειψη του σημερινού τραγέλαφου.

Η πρόταση αυτή θα διαβιβασθεί προς εξέταση στα υπουργεία Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ. Το θέμα όμως είναι τί θα κάνουν οι αρτηριοσκληρωτικοί καρεκλοκένταυροι των δύο Υπουργείων. Θα…καταδεχθούν να ρίξουν μια ματιά στη μελέτη Παπαχριστοδούλου, ή θα την στοιβάξουν κι’ αυτήν πάνω στο χαρτομάνι που προηγήθηκε για την ίδια υπόθεση; Είναι πολύ πιθανό, ίσως και το πιθανότερο - οπότε, ποιος ξέρει για πόσες ακόμη δεκαετίες, θα εξακολουθήσει να διατηρείται στη ζωή και να βασανίζει την Παλιά Πόλη και τους πολίτες της Ρόδου αυτή η τραγελαφική, απίστευτη κατάσταση.

Η πρόταση Παπαχριστοδούλου σηματοδοτεί, χωρίς επιστροφή, το λεγόμενο «ο κύβος ερρίφθη». Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση (διότι περί αυτού πρόκειται) και παρέμβαση στην πράξη και όχι στα λόγια.

Εν κατακλείδι: ο κλήρος πέφτει στον υφυπουργό κ. Γ. Νικητιάδη, που έχοντας γνώση του θέματος, πρέπει να κινηθεί δραστήρια, εξηγώντας και τον συναρμόδιο στα πολεοδομικά θέματα Υπουργό, ότι άλλο το διαμάντι της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και άλλο οι Μεσαιωνικές πρακτικές. Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν!

Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος…

Πηγή : Ροδιακή

Τουρκικές απειλές για τη συμφωνία Κύπρου και Ισραήλ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τη συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Κύπρο για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών, όπως δήλωσε σήμερα επίσημη πηγή.
Αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ισραηλινός πρεσβευτής Γκάμπι Λεβί εκλήθη την Πέμπτη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μία ημέρα μετά την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου δήλωσε στον Λεβί ότι "τέτοιες μονομερείς πρωτοβουλίες που αγνοούν τις επιθυμίες της τουρκοκυπριακής πλευράς θα έχουν αρνητικές συνέπειες στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη διευθέτηση" της κατάστασης στην Κύπρο".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον κάρφωσε δυο φορές με κατσαβίδι στη μέση της Πειραιώς

Ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη  κάτω από τη Σωκράτους και πλάι στην Πειραιώς έρχεται να επιβεβαιώσει την ανυπαρξία ασυνόμευσης και ότι με τους μετανάστες που έχει γεμίσει ο τόπος , η χώρα μας πολύ σύντομα θα γίνει ζούγκλα. είτε αφρικανική ,πακιστανική ,ινδική και ήδη είναι αλβανική!


Συγκεκριμένα την Κυριακή το απόγευμα, με τα καταστήματα ανοικτά ,αδίστακτος ληστής εκμεταλλευόμενος την πολυκοσμία και το σκοτάδι που είχε πέσει ,πλησίασε μετανάστη και και του ακούμπησε αιχμηρό αντικείμενο στα πλευρά.Το θύμα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δέχτηκε χτύπηματα στο κεφάλι και στο χέρι.Οι φωνές των περαστικών έτρεψαν σε φυγή τον δράστη που διέφυγε .....


Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

σοφά λόγια...

τα επόμενα που θα διαβάσετε τα είχε πει η Γερόντισσα Γαβριηλία.Πραγματικά, τόσες λίγες προτάσεις με τόσο μεγάλο νόημα....


ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ...
Πρέπει να δοκιμασθεί πολύ ένας άνθρωπος για να πεις ότι είναι φίλος. Πρέπει να δεις αν έχεις το πνεύμα της θυσίας. Όχι για σένα, αλλά γενικά για όλο τον κόσμο. Όταν δεις ότι ένας άνθρωπος δεν το έχει αλλά είναι εγωκεντρικός κι όλα τα γυρίζει γύρω από τον εαυτό του, τότε θα καταλάβεις ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι για φίλος. Θα έχεις προσέξει, ότι καμιά φορά λες π.χ. "Δεν ξέρεις, χτες είχα έναν τέτοιο πονοκέφαλο όλη μέρα, που δεν μπορούσα να διαβάσω".... "Αχ, κι εγώ, έτσι κι έτσι κι έτσι". Κι έτσι, αρχίζει και λεει το δικό του, γιατί δεν τον ενδιαφέρει τόσο ο πονοκέφαλος σου, όσο αυτός τι έχει και γι΄ αυτό δεν μπορεί να ακούσει εσένα ή οποιονδήποτε άλλον....
ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ

Πρωτο(ς)χρονιά με +5


Ένα εκρηκτικό 5λεπτο ήταν αρκετό. Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από το «AEL FC ARENA», επικράτησε 1-0 της Λάρισας και πλέον, στην αυλαία του πρώτου γύρου, εδραιώθηκε στην κορυφή.Μετά από 15 αγωνιστικές βρίσκεται στο +5 από τον Παναθηναϊκό, περιμένει «πράσινους» και ΑΕΚ στο Φάληρο στο δεύτερο γύρο και είναι το φαβορί για τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, «έπεσαν» στο δεύτερο όπου η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και ο Σπάθας της αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Μετίν από τον Ουρτάδο στο 54’.

Σχεδόν 30 λεπτά αργότερα, ο Πειραιώτης διαιτητής «χάρισε» τη 2η κίτρινη στον Ιγκλέσιας. Πλέον, η ΑΕΛ γνώρισε την 5η σερί ήττα, παραμένει τελευταία και ο Γιορν Αντερσεν, που έκανε ντεμπούτο, προβληματίζεται...
Στο 4-2-3-1 που παρέταξε, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε τους Τοροσίδη, Ρ. Μπράβο, Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλο στην άμυνα. Ουρτάδο και Ιμπαγάσα ήταν στον κεντρικό άξονα, με τους Ζαϊρί (δεξιά), Ριέρα (αριστερά) και Φουστέρ (ελεύθερος) πίσω από τον Μιραλάς.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιορν Αντερσεν, στο ντεμπούτο του, παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 4-4-2 με ρόμβο. Μπροστά από τον Αμπάρη, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Βελάσκο Κατσιαρό, Κολοβέτσιο και Ταυλαρίδη. Αμυντικός χαφ ήταν ο Ιγκλέσιας, με τους Τουμέρ και Πούρι μπροστά του και τον Σίμιτς πίσω από Μπλάζεκ και Κουζέν, με τον πρώτο να έχει περιφερειακό-ελεύθερο ρόλο κινούμενος περισσότερο δεξιά.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή μπάλας, απέναντι στους γηπεδούχους που είχαν επιθετική διάθεση αλλά όχι ουσία. Βέβαια, ούτε οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν, με εξαίρεση το σουτ του Ζαϊρί στο 13’. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 30’. Από εκεί άρχισε ένα εκρηκτικό 5λεπτο του Ολυμπιακού, με μεγάλη πίεση, που έφερε τις μεγάλες ευκαιρίες των Μέλμπεργκ (30’) και Ρ. Μπράβο (31’) και το 0-1, με το αυτογκόλ του Κατσιαρού στο 35’.
Η ψυχολογία ήταν υπέρ του, το 2ο γκολ δεν ήρθε με τον Μιραλάς στο 39’ και η ΑΕΛ, που ουδέποτε κλείστηκε, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 με το τετ-α-τετ του Κουζέν. Τελικά το 0-1 δεν άλλαξε ως το ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά, ισορρόπησε αμέσως και όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε «μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή μπάλας και την επιθετικότητα. Ζήτησε σωστά πέναλτι στο 54’ σε ανατροπή του Τουμέρ από τον Ουρτάδο αλλά ο Σπάθας, αν και μπροστά στη φάση, είπε «όχι» και απείλησε στο 58’ με τον Μπλάζεκ.
Ο Ολυμπιακός αμύνονταν, ο Βαλβέρδε ενίσχυσε την ανασταλτική λειτουργία στο 61’ με τον Χολέμπας αντί του Ριέρα, αλλά η καλύτερη «λύση» ήταν τελικά η 5λεπτη διακοπή στο 68’: Ο Τοροσίδης δέχθηκε (για 2η φορά σε μισό λεπτό) αντικείμενα στην πλάγια γραμμή, μια χιονόμπαλα βρήκε την μπάλα που κρατούσε, έπεσε στο έδαφος και η ένταση ήρθε. Ενας υπάλληλος σεκιούριτι χτύπησε τον Ιμπαγάσα στο πρόσωπο και η σύρραξη ήταν γεγονός.
Μετά τη διακοπή η ΑΕΛ έχασε ρυθμό, άργησε να βγει και πάλι μπροστά, γλίτωσε το 0-2 από τον Φουστέρ στο 80’, «άγγιξε» το 1-1 με τον Κουζέν στο 82’, γλίτωσε το αριθμητικό μειονέκτημα στο 81’ (ο Σπάθας «χαρίστηκε» στον Ιγκλέσιας) αλλά παρά την είσοδο δεύτερου καθαρόαιμου επιθετικού, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον Ολυμπιακό στο 90’ με τον Χολέμπας.

http://www.sentragoal.gr/

Φοβού την έκρηξη της μεσαίας τάξης

γράφει ο Τάκης Σπηλιόπουλος

Ήταν πέρυσι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν ο συνομιλητής μου, μου περιέγραφε με απόλυτη ακρίβεια όσα σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά συμβαίνουν στη χώρα μας. Η ιδιότητά του, οι γνωριμίες στα οικονομικά λόμπι εντός και εκτός και η συστηματική ενασχόλησή του στο πολύ πρόσφατο παρελθόν με τα δημόσια οικονομικά, του επέτρεπαν αφενός να γνωρίζει πολύ καλά την πραγματική κατάσταση και, αφετέρου, να λαμβάνει τα μηνύματα από τα διεθνή τραπεζικά και οικονομικά κέντρα.


Μου είχε μιλήσει για το επικείμενο αδιέξοδο στον δανεισμό της χώρας, τους σκληρούς όρους που θα μας επέβαλλε το ΔΝΤ (θεωρούσε απολύτως βέβαιο πως θα προσφύγουμε), τη βαθιά ύφεση στην οποία θα περιέλθει η οικονομία μας και τις δραματικές ανακατατάξεις που θα επέλθουν στην κοινωνία. Μου είχε μιλήσει για πρωτοφανή δημοσιονομικά μέτρα που θα υποχρεωθούμε να πάρουμε, για την θεαματική εκτίναξη της ανεργίας, τις ριζικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τα συνταξιοδοτικά, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και μιας σειράς προνομίων, όπως η μονιμότητα των υπαλλήλων. Ως εδώ πράγματι οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν απολύτως. Μου είχε φανεί τότε τουλάχιστον υπερβολικός στις εκτιμήσεις του, όμως όλα έγιναν ακριβώς όπως τα είχε περιγράψει.

Προφανώς δεν ήταν μάγος και ασφαλώς δεν ήταν ο μόνος που γνώριζε την πορεία την οποία είχε ήδη πάρει η χώρα μας. Ωστόσο ποτέ δεν αποτόλμησε να κάνει δημόσια τοποθέτηση, καθώς ήταν σίγουρο πως θα γινόταν στόχος ομαδικού λιθοβολισμού, όπως συμβαίνει όταν κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Όμως εάν θα επιβεβαιωθεί πλήρως ή όχι, μέλλει να το μάθουμε προσεχώς, καθώς υπάρχει ένα ακόμη κομμάτι της πρόβλεψής του, που θα επαληθευτεί ή όχι. Έχει να κάνει με τις δυναμικές κοινωνικές αντιδράσεις. Αφορά το κομμάτι των «βολεμένων», τη λεγόμενη μεσαία τάξη. Είναι η κοινωνική ομάδα, που αμείβεται ικανοποιητικά και που ζει σε συνθήκες ισορροπίας. Τόσης ισορροπίας που την επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Υπολογίζεται πως χοντρικά αποτελεί το 40% της κοινωνίας, που παράγει το 40% του ΑΕΠ!

Είναι όλοι αυτοί που μέχρι σήμερα παρακολουθούν τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν. Δεν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις, δεν αντιδρούν μαζικά και γενικώς δύσκολα ξεβολεύονται. Θα θιγούν όμως για πρώτη φορά και μάλιστα ανεπανόρθωτα, καθώς θα υποστούν τη μεγαλύτερη αναλογικά καθίζηση. Είναι αυτοί που αν κινητοποιηθούν θα κάνουν τη διαφορά, σε σχέση με τις υποτονικές κοινωνικές αντιδράσεις που είχαμε μέχρι σήμερα.

Αυτή είναι η κρίσιμη κοινωνική ομάδα, υποστήριξε ο συνομιλητής μου. Αν αυτή κινητοποιηθεί, το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. Και μάλιστα είναι δυνητικά ανεξέλεγκτη, καθώς ποτέ δεν καθοδηγήθηκε από τις οργανωμένες συνδικαλιστικές ενώσεις. Μένει να δούμε αν έχει δίκιο. Μακάρι να μην έχει!
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=56&artid=90918

Στα 335 δισ. € η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ...

Tou Δημήτρη Tσιούφου
Aλλαγή πορείας στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ζήτησε την Tρίτη ο Aντ. Σαμαράς στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και στην «κορυφή» των προτάσεων της N.Δ. μπαίνει πλέον το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Στο οικονομικό επιτελείο της Pηγίλλης επεξεργάζονται το τελευταίο δεκαπενταήμερο τρεις λίστες με...Τ ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή της KEΔ, κρατικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών φορέων (κυρίως του IKA) συνολικής αντικειμενικής αξίας περίπου 335 δισ. ευρώ, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίησή τους, η οποία θα έχει ως άξονα την παραχώρηση και εκμετάλλευσή κάποιων μεγάλων εκτάσεων μέσω Συμβάσεων Δημόσιου και Iδιωτικού Tομέα (ΣΔIT), ενώ θα συμπεριλαμβάνει και την πώληση κάποιων αστικών κτηρίων.

Παρουσίαση
Tη «φιλοσοφία» του τρόπου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και μια πρώτη προσέγγιση για το ύψος των αναμενόμενων εσόδων παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στη συνάντηση με τον Nτ. Στρος Kαν, ο σύμβουλος του προέδρου της N.Δ., Xρ. Λαζαρίδης, με τον γενικό διευθυντή του ΔNT να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να ζητά να ενημερωθεί λεπτομερέστερα όταν αυτή ολοκληρωθεί.

Στην ομάδα που επεξεργάζεται τις σχετικές λίστες εκτιμούν ότι «με ένα συνολικό σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων αυτών μπορεί το ελληνικό δημόσιο, μέσα στην επόμενη τριετία να έχει έσοδα που μπορούν να προσεγγίσουν και τα 200 δισ. ευρώ και να καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι του χρέους, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας». H λίστα της KEΔ περιλαμβάνει ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 272 δισ. ευρώ, αυτή των νοσοκομείων αφορά ακίνητα που υπολογίζονται σε περίπου 51 δισ. ευρώ, ενώ αυτή των ασφαλιστικών ταμείων 12 δισ. ευρώ και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται το πρώην αεροδρόμιο του Eλληνικού και όσα ολυμπιακά ακίνητα δεν έχουν περιέλθει ακόμη στην κατοχή της KEΔ.

H πρόταση της N.Δ., σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση δημόσιων εκτάσεων μέσω ΣΔIT, θα εδράζεται στην αναγκαία προϋπόθεση να ισχύσει ένα νομικό καθεστώς αντίστοιχο με αυτό που ίσχυσε για την κατασκευή των ολυμπιακών ακινήτων, δηλαδή όχι μόνο να επιταχυνθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, αλλά και να υπάρξει άρση κάθε νομοθετικού προβλήματος που καθιστά σήμερα απαγορευτική την αξιοποίηση μεγάλου τμήματος της δημόσιας περιουσίας.

Νομικά αξιοποιήσιμες
Πρέπει, τονίζουν, «να γίνουν νομικά αξιοποιήσιμες κάποιες μεγάλες εκτάσεις του Δημοσίου, ώστε σε περιοχές κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος (παραθαλάσσιες ή νησιά) να δοθεί η δυνατότητα σε επενδυτές να αναπτύξουν είτε κάποιο μεγάλο σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης, είτε να κατασκευάσουν κάποιο πολυτελές τουριστικό συγκρότημα». Mόνο με την άρση κάθε νομοθετικού κωλύματος, σημειώνουν, «πολλές εκτάσεις του Δημοσίου, που σήμερα είναι μη αξιοποιήσιμες ή χαμηλής ανταποδοτικής αξίας, θα αποκτήσουν πολλαπλάσια αξία και θα αποφέρουν έσοδα ικανά να μειώσουν δραστικά το δημόσιο χρέος της χώρας και δώσουν την απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία».

Oταν δε, ρωτάς τι έχουν στο μυαλό τους όταν μιλούν για άρση των νομοθετικών προβλημάτων, μιλούν για το μέτωπο της παραλιακής ζώνης της Aττικής από το ΣEΦ έως το πρώην αεροδρόμιο του Eλληνικού, κάποιες εκτάσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου, για κάποια μεγάλα ακίνητα του Δημοσίου στον Πλαταμώνα και πολλά μεμονωμένα σε νησιά του Aιγαίου και του Iονίου.

Μέσα σε έξι μήνες
Σε ό,τι αφορά τους χρόνους που θα απαιτηθούν μέχρι να μπουν τα πρώτα χρήματα στα ταμεία του Δημοσίου, τα στελέχη της NΔ υποστηρίζουν ότι αν εφαρμοστούν όσα ίσχυσαν και στους Oλυμπιακούς Aγώνες, μπορεί σε 6 μήνες να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπό αξιοποίηση ακινήτων και 3 μήνες μετά να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες πράξεις Nομοθετικού Περιεχομένου για την άρση των νομικών προβλημάτων. H διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρησή τους μέσω ΣΔIT θα διαρκέσει (με ολυμπιακές προϋποθέσεις) 6-9 μήνες, ώστε το πολύ σε δύο χρόνια να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αξιοποίησή τους.

Oμως, καταλήγουν, εφόσον καταλήξουμε στο «πακέτο» των υπό αξιοποίηση ακινήτων και «καθαρίσουμε» το πλαίσιο της επένδυσης, το ελληνικό δημόσιο θα μπορέσει εύκολα να πάει στις τράπεζες και να πάρει ένα σχετικά μεγάλο δάνειο της τάξεως των 60-80 δισ. ευρώ, βάζοντας ενέχυρο τα ακίνητα αυτά και να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας μας.
totefteri.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/12/335_19.html#ixzz18ZxOI3Sb

Ελληνική Οδύσσεια- η δική μας toolbar

αγαπητοί φίλοι, φτιάξαμε πιλοτικά την δική μας toolbar. δοκιμάστε την! έχει πολλές λειτουργίες και πολλά gadgets που μπορείτε να προσθέσετε ,και επιπλέον μεταδόσεις ποδοσφαίρου ,email,facebook ,ζωντανά κυλιόμενα μηνύματα ενημέρωσης από το ιστολόγιο μας και από ξένες πηγές όπως το BBC.

 RSS FEEDS. ΕΓΓΡΑΦΕΊΤΕ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ


Λειτουργεί και για FIREFOX και για  EXPLORER.


Στηρίξτε την προσπάθεια μας!

Αυστραλιανή υποστήριξη για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Άλλη μία προσωπικότητα από την Αυστραλία που τάσσεται σθεναρά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ήρθε να προστεθεί στην ήδη μακροσκελή...
 λίστα. Αυτή την φορά, είναι η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Kristina Keneally, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο της SBS.

Σε εκδήλωση ειδικά για τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης η κ. Keneally γνωστοποίησε ότι με μεγάλη χαρά της γίνεται επίτιμο μέλος της Αυστραλιανής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών, ένα αίτημα, που όπως είπε, «είναι δίκαιο και σωστό».

«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, θα επιτρέψει σε όλους να τα τιμήσουν και να τα θαυμάσουν, εκεί στον τόπο που ανήκουν», είπε η πολιτειακή πρωθυπουργός , και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι υπερήφανη που υποστηρίζει αυτό το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα και τον λαό της».

90.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες από 90.000 απολύσεις «μέτρησε» ο ΟΑΕΔ στη διάρκεια του Νοεμβρίου, αριθμός που σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού είναι αυξημένος κατά 4,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009...
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του οργανισμού, κατά τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 61.870 προσλήψεις, 20,5% λιγότερες σε σύγκριση με τις προσλήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί 12 μήνες πριν. 
Δύο στις τρεις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τον συγκεκριμένο μήνα αφορούσαν σε λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.


Συνολικά ο οργανισμός αναφέρει 627.301 εγγεγραμμένους ανέργους, από τους οποίους οι επιδοτούμενοι είναι 206.779, αριθμός που αυξήθηκε κατά 12,9% στην περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η αύξηση αυτή οφείλεται πρωτίστως στους ανέργους που εργάζονται κατά τη θερινή περίοδο στον τουριστικό τομέα. 
 
Πηγή:fimotro

Πώς η επιμήκυνση χρέους δρα στη χρεοκοπία.

Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου*

Yπάρχουν αρκετών ειδών οξύμωρα σχήματα στην πολιτική, κυρίως όταν θεσμικά συμφέροντα υπερισχύουν του κοινού συμφέροντος.

Eνα από αυτά είναι και η συναίνεση που επιδιώκει ο Eλληνας πρωθυπουργός στα βάρβαρα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας που επιβάλλει η E.E. και το ΔNT και τα οποία έχουν ως μοναδικό στόχο τη διάσωση των ξένων τραπεζών.
Στο πλαίσιο αυτό, απορρίπτεται κατηγορηματικά η ιδέα της αναδιάρθρωσης του κυρίαρχου χρέους, επειδή η EKT και οι συνεργάτες της προσπαθούν να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο, γνωρίζοντας καλά πόσο ασταθές είναι το ευρώ, από τη στιγμή που η EKT δεν κάνει ό,τι κάνουν όλες οι άλλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου. Aυτός ήταν και ένας από τους κύριους λόγους για την απόφαση στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
<b>Πώς η επιμήκυνση χρέους δρα στη χρεοκοπία</b>
Oμως, η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από 5 σε 11 χρόνια, όχι μόνο δεν πρόκειται να καθησυχάσει τις αγορές, αλλά μάλλον θα εντείνει τις ανησυχίες της. Oι επενδυτές είναι άπληστοι, αλλά δεν είναι (πάντα) ηλίθιοι. Ξέρουν καλύτερα από τον οποιονδήποτε ότι μακροχρόνια μέτρα λιτότητας θα βυθίσουν στον πάτο μια οικονομία. Eπιπλέον, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για την ανάκαμψη μιας οικονομίας από την επιβολή μέτρων λιτότητας σε άλλες οικονομίες. Kαι η Eυρώπη σήμερα έχει ήδη βυθιστεί στην εποχή της λιτότητας.
Συναίνεση συνεπώς στα μέτρα λιτότητας και τις επιταγές της E.E. και του ΔNT εκ μέρους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού θα αποτελούσε συναίνεση στην ολική κατολίσθηση της οικονομίας και την κοινωνική αποσύνθεση. H ειρωνεία είναι ότι υπάρχει συναίνεση αυτή τη στιγμή για το τι πρέπει να γίνει με την περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, και η συναίνεση έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση του κυρίαρχου χρέους.
Προσωπικά δεν γνωρίζω άλλη περίπτωση όπου οικονομολόγοι όλων των ιδεολογικών και πολιτικών αποχρώσεων (από θιασώτες της ελεύθερης αγοράς έως οπαδούς του Kεϊνσιανισμού και ριζοσπαστικούς) να θεωρούν, εδώ και καιρό, την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους όχι μόνο ως κάτι το αναπόφευκτο, αλλά και ως ευεργετικό για την Eλλάδα, τους επενδυτές και μακροπρόθεσμα για την ίδια την E.E.
Oι θιασώτες της ελεύθερης αγοράς θεωρούν ότι με τις διασώσεις της E.E. και του ΔNT κινδυνεύει ο καπιταλισμός από τους ίδιους τους καπιταλιστές - και μάλλον έχουν δίκιο! Πώς είναι δυνατόν όλοι να πληρώνουν για το χρέος (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, βιομηχανία) εκτός από τις τράπεζες και τους επενδυτές σε χρεόγραφα;
Oι Kεϊνσιανιστές θεωρούν ότι η συμβουλή του Kέινς τη δεκαετία του ΄20 είναι ακόμα η καλύτερη συμβουλή που υπάρχει: κακά δάνεια δεν αποπληρώνονται και σίγουρα δεν θυσιάζονται εθνικές οικονομίες για να στηριχθούν οι τράπεζες. Eχουν απόλυτο δίκιο!
Oι ριζοσπαστικοί θεωρούν, με τη σειρά τους, ότι τα μέτρα σκληρής λιτότητας, και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, ωφελούν μόνο τις τράπεζες, οι οποίες παίρνουν πίσω όλα τους τα χρήματα, όταν η ανεργία και η φτώχεια μαστίζουν τον πληθυσμό και το εθνικό εισόδημα συρρικνώνεται σε επικίνδυνα επίπεδα. Aυτοί κι αν έχουν δίκιο!
Tόσο η Eλλάδα όσο και η Eυρώπη βιώνουν σήμερα τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Oι προοπτικές για ανάκαμψη είναι πολύ λιγότερες από την εμβάθυνση της κρίσης, ιδιαίτερα για τις χώρες που αποτελούν τους αδύναμους οικονομικούς κρίκους στην Eυρωζώνη, και δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη το γεγονός εάν στο σύντομο μέλλον ξεσπάσουν δημοσιονομικές και κυρίαρχες κρίσεις χρέους ακόμα και σε χώρες όπως η Γαλλία ή το Bέλγιο.
Eίναι τρελό να απαιτούμε να θυσιαστεί μια εθνική οικονομία για τη διάσωση ξένων τραπεζών και για το ευρώ. Συναίνεση για κάτι τέτοιο μπορεί να δώσουν παρά μόνο οι τρελοί - και αυτή η αντίληψη φαίνεται να επικρατεί πλέον ακόμα και στην Iρλανδία, μια κουλτούρα που μόνο για συμβατισμό δεν μπορεί να κατηγορηθεί.

* Eπισκέπτης καθηγητής για το 2011 στο Πανεπιστήμιο Σεντ Tζόσεφ των HΠA και εταίρος στο διεθνές πρόγραμμα Φρέιρε για την κριτική παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο MακΓκίλ του Kαναδά.

 Πηγή: imerisia.gr

Καζάνι που βράζει ο Παναθηναϊκός

 

Χαμός χθες στο ΟΑΚΑ

Κανείς, εκτός του Τζιμπρίλ Σισέ, δεν γλίτωσε από τις αποδοκιμασίες και την οργή των οπαδών του Παναθηναϊκού που είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν τους παίκτες να αποχωρήσουν.

Η οργή των πράσινων οπαδών μετά την λήξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου ξεχείλισε και άνθρωποι τόσο από την ηγεσία του Παναθηναϊκού, όσο και παίκτες ήταν στο στόχαστρο τους.

Ο Νίκος Σπυρόπουλος και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγιναν αποδέκτες σκληρής κριτικής. Προς τον αριστερό μπακ κάποιοι από τους οπαδούς είπαν: «Είσαι αναίσθητος, δεν κάνεις για τον Παναθηναϊκό. Εμείς που ξυπνήσαμε από τις 6 για δουλειά και ήρθαμε το απόγευμα να σας δούμε, τι είμαστε μ…»;

Ο Λάζαρος που πριν από λίγο καιρό αποθεώνοταν από τους ίδιους ανθρώπους για την εμφάνιση του κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και το διαφορετικό πρόσωπο που δείχνει την φετινή σεζόν, έγινε και αυτός αποδέκτης της οργής των οπαδών: «Ξυπνήστε, δεν έχει ξαναγίνει αυτό στον ΠΑΟ. Ο Ερασιτέχνης πεθαίνει και εσύ παίρνεις δώρο αυτοκίνητο από τον Πατέρα. Πώς την έχεις δει».

Μπουμσόνγκ και Μαρίνος ήταν οι άλλοι δυο παίκτες που δέχθηκαν παράπονα από τους συγκεντρωμένους οπαδούς. Συγκεκριμένα στον νεαρό ειπώθηκε: «Πάρε χαμπάρι ότι δεν είσαι στον Ατρόμητο και συμμορφώσου», ενώ ο κόσμος είπε στον Μπουμσόνγκ: «Έχουμε τρελαθεί, τι είναι αυτά που κάνετε»; Ο Γάλλος ήταν και ο μόνος που απάντησε, λέγοντας ότι θα δώσουν τα πάντα για να γυρίσουν την κατάσταση.

Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν ο μόνος που δεν αποδοκιμάστηκε καθώς δεν αγωνίστηκε καθόλου, ενώ κάποιοι τον πρόετρεψαν σαν παλιός να... συμμορφώσει τους υπόλοιπους. «Γιώργο ξεκίνα τις σφαλιάρες, δεν πάει άλλο», είπαν κάποιοι στον πρώην αρχηγό της ομάδας.

Από τους ανθρώπους της διοίκησης αποδοκιμάστηκε ο Κάρλος Φρέιτας ενώ έγινε αποδέκτης ειρωνίας από τους οπαδούς καθώς κάποιος από τους οπαδούς του είπε: «κάνε καμιά μεταγραφή να σωθούμε», με τους υπόλοιπους να ξεσπάνε σε γέλια.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποδοκιμάστηκε και αυτός κατά την αποχώρηση του.


Πηγή: gazzetta.gr

σάν σήμερα

19 Δεκεμβρίου


Γιορτάζουν: Αγλαΐα
  • Γεγονoτα
1797: Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο εθνεγέρτης Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος).
1913: Επιδημία τύφου εμφανίζεται στην Αθήνα, λόγω μόλυνσης του νερού στο δημοτικό υδραγωγείο. Τα θύματα υπερβαίνουν τα 300.
1955: Ο Καρλ Πέρκινς ηχογραφεί τη μεγάλη επιτυχία του «Blue Suede Shoes».
1971: Κάνει πρεμιέρα η ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι».

1980: Πυρπολούνται τα πολυκαταστήματα «Μινιόν» και «Κατράντζος». Το συμβάν αποδίδεται σε τρομοκρατική ενέργεια.
1994: Ελλάδα και Ρωσία υπογράφουν συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου.
  • Γεννησεις
1910: Ζαν Ζενέ, γάλλος θεατρικός συγγραφέας και ποιητής. [θαν. 15/4/1986]
1911: Νικηφόρος Βρεττάκος, ποιητής. [θαν. 4/8/1991]
1915: Εντίθ Πιαφ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Εντίθ Τζιοβάνα Γκασιόν, γαλλίδα τραγουδίστρια. [θαν. 11/10/1963]
  • Θανατοι
1915: Δρ. Αλόις Αλτσχάιμερ, γερμανός νευρολόγος. Το όνομά του δόθηκε στην ασθένεια του εγκεφάλου που πλήττει κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα. [γεν. 14/6/1864]
1996: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ιταλός ηθοποιός. [γεν. 26/9/1924]
1997: Μασάρου Ιμπούκα, ιάπωνας μηχανολόγος, συνιδρυτής της βιομηχανίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών SONY. [γεν. 11/4/1908]

Πέμπτη σε ανάπτυξη internet η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι μία από τις 5 στην Ε.Ε. με το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στη χρήση του Διαδικτύου στην περίοδο 2006-2010, λέει η Eurostat, και από μία (μόνο μία όμως) οπτική γωνία πρόκειται για θετική εξέλιξη.

Το ποσοστό χρήσης σε επίπεδο νοικοκυριών διπλασιάστηκε, και από το φτωχό 23% του 2006 έφτασε στο 46% φέτος. Εξακολουθεί, όπως και το 2006, να υπολείπεται σημαντικά του μέσου ευρωπαϊκού όρου (που το 2010 έφτασε το 70%), αλλά είναι σαφές πως κάτι έχει γίνει, αφού στα χρόνια που μεσολάβησαν σημειώθηκε μια αύξηση στη χρήση του Διαδικτύου στη χώρα μας κατά 100%.

Αυτό το ποσοστό αύξησης συνιστά μία από τις 5 καλύτερες επιδόσεις στην περίοδο 2006-2010 και αν ξεκινήσατε να πανηγυρίζετε και να αναζητάτε σαμπάνιες για να ανοίξετε, συγκρατήστε λίγο τον ενθουσιασμό σας.

Στην κατάταξη των χωρών της Ε.Ε. με βάση το ...
ποσοστό διείσδυσης του Internet στα νοικοκυριά βρισκόμαστε στην τρίτη θέση -μετρώντας από το τέλος.

Πίσω μας βρίσκονται η Ρουμανία (42%) και η ουραγός Βουλγαρία (33%). Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι η Ολλανδία (91%), το Λουξεμβούργο (90%) και η Σουηδία (88%), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν Δανία και Γερμανία. Αναμενόμενο θα πείτε, μια και παραδοσιακά η Β. Ευρώπη είναι από τα προπύργια στη χρήση του Internet.

Για όλα φταίνε τα παιδιά

Ειδικά για τις ευρυζωνικές συνδέσεις έχουμε μια κατακόρυφη αύξηση στην Ελλάδα, καθώς από το 4% των νοικοκυριών το 2006 φτάσαμε φέτος στο 41%. Ποιος μας κάνει τη ζημιά και δεν μας αφήνει να ανεβούμε πιο ψηλά στην κατάταξη;

Σύμφωνα με τη Eurostat φταίνε οι... εργένηδες και τα ζευγάρια χωρίς παιδί.

Συγκεκριμένα, στα νοικοκυριά που έχουν και παιδιά στα μέλη τους το ποσοστό χρήσης φτάνει το 66%, ενώ στα υπόλοιπα νοικοκυριά περιορίζεται στο 39%. Φαίνεται πως η παρουσία παιδιών καθιστά μονόδρομο τη χρήση του Διαδικτύου, αλλά οι υπόλοιποι μάλλον δεν θεωρούν την απόκτηση οικιακής σύνδεσης προτεραιότητα.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/12/internet.html#ixzz18VcSwKL7

Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Γ.Παπανδρέου στη κοινοβουλευτική ομάδα : Το 2013 θα έχει βγει η χώρα από την κρίσηΚαλύτερη υποδοχή θα περίμενε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει να προβληματίστηκε από την τυπική υποδοχή και τα χλιαρά στην αρχή χειροκροτήματα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

''Είμαστε εμείς που βάλαμε το κεφάλι μας στο ντορβά, και είμαστε βέβαιοι ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την εξάρτηση και την κηδεμονία'' είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε πως η κρίση θα είναι παρελθόν το 2013 χωρίς αστερίσκους και αιρέσεις.

Για τις ΔΕΚΟ ανέφερε πως βρισκόμαστε σε πόλεμο, ενώ χρησιμοποίησε και τη δικαιολογία πως κανείς δεν είναι λάτρης του επείγοντος.

Για τα εργασιακά ο πρωθυπουργός είπε πως προωθούνται ρυθμίσεις που θα μας βγάλουν από τον εργασιακό μεσαίωνα ενώ άφησε ένα παράθυρο για παροχές λέγοντας πως εδώ είμαστε για να αποκαταστήσουμε αδικίες.

Μία απο τις φράσεις που θα συζητηθούν ήταν, αναφορικά με τη διαγραφή των 24 δις χρεών, πως : ''Ποιός είπε ότι θέλουμε να διαγράψουμε χρέη, συμφωνεί και ο Γ.Παπακωσταντίνου ότι δεν συγκαλύπτουμε και δεν κρύβουμε''.

Ο Γ.Παπανδρέου επανέλαβε στους βουλευτές τη φράση :'' ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας ξεγράψει'' ενώ είπε πως απέσπασε διαβεβαιώσεις στη σύνοδο κορυφής ότι θα προχωρήσει σύντομα η επιμήκυνση της αποπληρωμής.

''Δεν θα δραπετεύσω, κάνω τόσα ταξίδια στο εξωτερικό για να σώσω την Ελλάδα'' ήταν η ατάκα του ενώ ανακοίνωσε μία 8 μελή επιτροπή στελεχών του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου υπογραφών για την έναρξη και επεξεργασία διαδικασιών για την αλλάγή της ευρωπαικής συνθήκης και την προώθηση του ευρωομολόγου.

Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τον προυπολογισμό και έθεσε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2011, με μείωση δαπανών ιδίως στην Υγεία, πάταξη φοροδιαφυγής, μείωση ελλειμάτων στις ΔΕΚΟ και απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Π
ΗΓΗ:
NEWSIT.GR

ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ....

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ εκανε την μεγαλη εκπληξη αφου με γκολ του ΜΟΝΧΕ κερδισε τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ αναγκαζονταs τουs πρασινουs οπαδουs να μπουν στον αγωνιστικο χωρο με την ληξη του ματs κυνηγωνταs και πετωνταs αντικειμενα στουs παικτεs τηs ομαδαs τουs.Το τελικο 0-1 θεωρειται δικαιο αφου για αλλη μια φορα οι πρασινοι ηταν αποκαρδιωτικοι αποδεικνυονταs και παλι την βαθια αγωνιστικη κριση στην οποια βρισκονται.Στα αλλα παιχνιδια τηs ημεραs σημειωθηκαν τα εξηs αποτελεσματα.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΑΙΚΟΣ 2-0,ΚΑΒΑΛΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0.Μετα την ηττα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ πρωταθλητηs χειμωνα αναδυκνειεται απο σημερα η ομαδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ....ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Άυριο στιs 12:30 το μεσημερι ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ αντιμετωπιζει στην Αθηνα την νεοφωτιστη ομαδα του ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.Με νικη η ομαδα του Γιαννη Σφαιροπουλου θα διατηρηθει στιs πρωτεs θεσειs του βαθμολογικου πινακα.Ο προπονητηs των θαλασσι δεν αντιμετωπιζει κανενα προβλημα τραυματισμου,και θα εχει στην φαρετρα του ολουs τουs παικτεs στην διαθεση του.

ΑΥΤΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΑΠ:"Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη, που εμφανίζονται αισιόδοξα για το ζήτημα της επιμήκυνσης στο χρόνο αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που έχει λάβει η χώρα μας από ΔΝΤ και ΕΕ. Ωστόσο, παρά το θετικό κλίμα, ο πρωθυπουργός φέρεται να αγωνιά για τα επόμενα βήματα. «Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει» φέρεται ότι δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε στενούς του συνεργάτες, μόλις ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής.
Αυτιστικός ο διαλυτής της χώρας και ο συνεργάτης των κατακτητων μας .
Εδώ η χώρα παραπαίει και ο ΓΑΠ πιστεύει ακόμα ότι θα γράψει  ιστορία!!
Η ιστορία τον έχει ήδη γράψει στα επάρατα κατάστιχα της ως τον κορυφαίο εξαπατητή του ελληνικού λαού και ως τον πιο αδίστακτο προδότη που μπροστά του ωχριούν και οι πιο γνωστοί προδότες της ελληνικής ιστορίας.

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η εγκύκλιος εξαπολύει πυρά κατά των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και στους «δανειστές της που φαίνεται να διοικούν την Ελλάδα που βρίσκεται υπό κατοχή και εκτελεί τις εντολές των κυρίαρχων-δανειστών μας».

«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε στην τακτική της Συνεδρία από 5ης – 8ης Οκτωβρίου τ.ε. αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στο πλήρωμά της, στον λαό του Θεού, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και της αγάπης» αναφέρεται στην αρχή της εγκυκλίου η οποία συνεχίζει:

«Η Εκκλησία του Χριστού έχει λόγο για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, διότι δεν έπαψε να αποτελεί σάρκα του κόσμου, μέρος της Ιστορίας. Δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους αδικία, αλλά οφείλει να δείχνει ετοιμότητα για μαρτυρία και μαρτύριο».

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια. Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα τη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις.»

Τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, με το κείμενο αυτό δηλώνουν επίσης την υποστήριξή τους στο λαό λέγοντας ότι η Εκκλησία «είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει.»

Καταλήγοντας, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν ότι η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία, επιχειρούν να στερήσουν την ελπίδα του λαού.

Το κείμενο που θα διανεμηθεί την Κυριακή σε όλες τις εκκλησίες της χώρας προέκυψε από τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης (Ευβοιώτης, Παύλος Ιωάννου) και Δημητριάδος στη Σύνοδο του Οκτωβρίου που είχε θέμα την οικονομική κρίση. Η Σύνοδος ενέκρινε τις εισηγήσεις και εξουσιοδότησε τους δύο Μητροπολίτες να συντάξουν το κείμενο.

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ!!!!!!!!Σύμφωνα με πληροφορίες γιατρός αποκάλυψε ότι έγιναν λαθοs χειρισμοί στην εγχείρηση του σέντερ του Παναθηναϊκού Αλεκs Μαριτs.Στην διάρκεια αφαίρεσης κύστης στον τένοντα του αγκώνα έγιναν λάθη με αποτέλεσμα ο αθλητής να κινδυνεύει να μείνει εκτός αγώνων για τουλάχιστον 2 μήνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μαστίγιο στις τράπεζες από Moodys και HSBC


Μαστίγιο στις τράπεζες από Moodys και HSBC
Χριστουγεννιάτικες αρνητικές εκπλήξεις από την Moodys και την HSBC γι;α τις ελληνικές τράπεζες. Η μεν πρώτη θέτει υπό επιτήρηση με πιθανή αρνητική υποβάθμιση έξι ελληνικές τράπεζες, μετά το καμπανάκι για νέα υποβάθμιση του ελληνικού χρέους.
Η Moody's θέτει υπό επιτήρηση τις αξιολογήσεις των: Εθνικής Τράπεζας, Εurobank, Alpha Bank, Τράπεζας Πειραιώς, ΑΤΕ και Τράπεζα Αττικής.

Σημειωτέον, ότι χθες η Moody΄ s έθεσε υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους, που σήμερα διαμορφώνεται στο ΒΑ1.
Από την πλευρά της η HSBC θεωρεί ότι τράπεζες θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε αρνητικό περιβάλλον και το επόμενο έτος, αφού οι μακροοικονομικές συνθήκες δεν είναι πιθανό να αλλάξουν το 2011 και θα επηρεάσουν τον κλάδο.
Όπως αναφέρει ο οίκος στην έκθεσή του «Βαρόμετρο- Ελληνικές Τράπεζες» με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου, η ρευστότητα θα εξακολουθήσει να είναι η βασική πρόκληση για τις ελληνικές τράπεζες ακολουθούμενη από υψηλότερες χρεώσεις για επισφαλή δάνεια, αδύναμη πιστωτική επέκταση και συνεχιζόμενα υψηλά κόστη λιανικών καταθέσεων.
Ξεχωρίζει την Τραπεζα Κυπρου για την οποία η τιμή στόχος είναι στα 4,4 ευρώ και η σύσταση overweight. Οι υπόλοιπες συστάσεις είναι «Neutral» για τις Alpha και Eurobank και «Underweight» για τις Marfin και Πειραιώς, ενώ για την Εθνική ο οίκος δεσμεύεται να μην τοποθετηθεί.
http://www.reporter.gr

«Παίζει» γερά η επιστροφή Ίβανσιτς

Η γερμανική ομάδα δε φαίνεται να δίνει στον ΠΑΟ τα χρήματα αγοράς του παίκτη

Η Μάιντζ δεν έχει καλύψει τη ρήτρα στον Παναθηναϊκό για τον Αντρέας Ίβανσιτς και ο Αυστριακός μέσος δήλωσε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο «τριφύλλι».

Ο διεθνής άσος των πρασίνων έχει παραχωρηθεί δανεικός στην γερμανική ομάδα για δύο χρόνια κι αν δεν πληρώσει 200.000 ευρώ μέχρι το τέλος του 2010 τότε ο «Ιβ» επιστρέφει αυτόματα στην Παιανία.

Ο Αντρέας Ιβανσιτς μίλησε στην εφημερίδα Sportday για αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας πως όλα είναι ανοιχτά.

Για το ότι η Μάιντζ δεν έχει καταβάλει την ρήτρα αγοράς του: «Ναι, το ξέρω και από ότι γνωρίζω η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα. Είμαι σε δύσκολη θέση και δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω».

Για το αν θέλει να γυρίσει στον Παναθηναϊκό: «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα».

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΛΗΡΩΣΗ EUROPA LEGUE

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 32 ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.
ΝΑΠΟΛΙ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ
ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΑΓΙΑΞ
ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ-ΜΠΡΑΓΚΑ
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΔΥΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ-ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ
ΑΡΗΣ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΣΕΒΙΛΗ-ΠΟΡΤΟ
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ-ΤΒΕΝΤΕ
ΛΙΛ-ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ
ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
ΜΕΤΑΛΙΣΤ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚΑΝΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.
ΡΟΜΑ-ΣΑΧΤΑΡ
ΜΙΛΑΝ-ΤΟΤΕΝΑΜ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΣΑΛΚΕ
ΙΝΤΕΡ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
ΛΙΟΝ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΜΑΡΣΕΙΓ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ-ΤΣΕΛΣΙ

ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΑΕΚ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ

Η ΑΕΚ έμεινε εκτός διοργάνωσης αφού γνώρισε την συντριβή στο ΟΑΚΑ από την ΖΕΝΙΤ με 3-0.Το χαμένο πέναλτι του Μπλανκο σε συνδυασμό με την άσχημη εικόνα της ένωσης έφεραν τον αποκλεισμό.

ΑΡΗΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.....

Μεγάλη νίκη-πρόκριση με 2-0 επί της  Ροζεμποργκ στο Χαριλαου πέτυχε ο Αρηs και πέρασε στην επόμενη φάση του Europa Legue.Οι κίτρινοι άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Τσεζαρεκ στιs καθυστερησειs του πρώτου ημιχρόνου και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο τουs με υπέροχη προσπάθεια του Φατι λιγο πριν τελειώσει το ματs.Αξιοσημείωτο το γεγονός οτι η περσινή κάτοχος του τροπαίου Ατλετικο Μαδρίτης έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

ΤΖΟΚΕΡ: Κλήρωση & διαλογή

ΔΕΙΤΕ: Ποιοι αριθμοί κερδίζουν

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ είναι 2, 16, 18, 22, 24

ΤΖΟΚΕΡ: 3

Κατηγορίες       Επιτυχίες         Κέρδη
5+1                         -                    ΤΖΑΚ ΠΟΤ
5                               9                   22.524,48
4+1                        57                     2.500
4                       1.128                         50
3+1                  1.645                          50
3                     32.593                            2
2+1                19.911                            2
1+1                82.853                            1,5

Εφημερίδες

Ψάξτε στο αρχείο μας

Επισκέψεις

Η λίστα ιστολογίων μου

Google+ Followers

Powered by Blogger.